Мезотерапия Derma Expert Beauty Clinic

f67e5e88602defd8c7a97dedd475bf34

 

 

 

Мезотерапията е уникален метод в естетичната дерматология при който в мезодермата се инжектират различни активни вещества, витамини, минерали, микроелементи, хиалуронова киселина, колаген или техни коктейли. Чрез инжектирането се избягва защитната бариера на епидермиса.

Този метод дава бързи и добри резултати. Буквално за часове се постига изглаждане на бръчките, стягане на кожата и подобрение на цялостния профил на кожата. Методът е лек, почти безболезнен и не налага болничен престой. Мезотерапията е един уникален метод за бърза хидратация, дълбоко подхранване, възстановяване и подобряване на еластичността на кожата и превенция за образуване на бръчки. Мезотерапията е една прекрасна алтернатива на хирургичните методи.

 

За какво се използва мезотерапията?

  • за подмладяване на кожата
  • при косопад
  • за заличаване на стрии
  • за премахване на целулит
  • за намаляване на теглото (отслабване)

 

В кои зони се прилага мезотерапия?

Най-често се прави на зоните:

  • лице
  • шия
  • деколте
  • китки
  • скалп (при косопад)
  • за премахване на стрии
  • за лечение на целулит

 

Как протича процедурата?

 

Манипулацията започва с почистване и дезинфекция на зоната която ще бъде третирана. След това се извършва локално обезболяване чрез анестезиращ крем, който се оставя да действа 15 минути. При необходимост се инжектират малки дози на анестетик. Манипулацията се извършва с изключително тънка игла придружена с локално въздушно охлаждане с температура -20 C което я прави почти безболезнена.

При инжектиране на активните вещества са неизбежни слаби подувания, зачервяванията и леки кръвоизливи, тъй като се работи на голяма площ. Колкото е по-голям процентът на активното вещество, толкова по-бавно се разнасят подуванията. Съветваме пациентите си да извършват мезотерапията в края на седмицата, за да се осигурят 1-2 дни за възстановяване кожата.

 

 

Мезотерапия за подмладяване на кожата

Стареенето на кожата не се характеризира само с намаляването на колагена в нея а и с дехидратацията и. Основна причина за поява на бръчки е намаляването успоредно на колагена и водата. Така се появяват фини бръчици и други видими признаци на стареенето. Колагенът е структурният белтък, а хиалуроновата киселина – свързващият елемент в структурите на кожата ни от който зависи обемът и здравината на кожата ни, както и наличието или липсата на бръчки.

мезотерапия преди и следВсеки човек има близо 15гр. хиалуронова киселина в съединителната си тъкан, но с времето тя намалява. Тя е естествена съставка на кожата и има невероятната способност да привлича и свързва над хиляда пъти по-голямо от собственото си тегло вода. Това свойство допринася до силното и хидратиращо свойство. Както колагенът така и хиалуроновата киселина се произвеждат от фибробластите в клетките. Хормоналната нестабилност както и менопаузата и намаляването на естрогена влият негативно на производството на колаген и хиалурон в организма. Поради свойството си да привлича и задържа вода , хиалуронът е основна съставка при много козметични препарати и филъри. Задържайки водата хиалуронът прави кожата дладка, плътна, млада и изпъната.

Колагенът е най-широко разпостранения протеин в човешкото тяло. Високото съдържание на колаген в кожата /74%/ определя значимостта му за кожните структури. Здраво преплетените колагенови нишки създават „колагенова решетка”, която е природна опорна мрежа, придаваща контурност, стегнатост и опора на кожата. С напредването на възрастта, целостта на колагеновите фибри се уврежда. Кожните слоеве изтъняват, колагеновите и еластинови фибри се износват, редуцират, интоксикират и дефрагментират. Тези и други процеси като прекомерно излагане на слънце, лошата хидратация, екологичното замърсяване, отслабената оксигенация, натрупване на свободни радикали са причини за отпускане, поява на бръчки и стареене на кожата. За кожата е необходима колагенова терапия, която ефективно, физиологично и без нежелани реакции да възстановява и поддържа колагеновите фибри.

мезотерапия преди и следЕфектите от мезотерапията за подмладяване на кожата са: ревитализация, дълбока хидратация, изглаждане на финни бръчки на зоните лице, шия, деколте, ръце, китки и др., подмладяване, подобряване на цвета и еластичността на кожата. Мезотерапията освежава кожата, възстановява жизнеността и, и подобрява текстурата на увредената, груба, дехидратирана и остаряла кожа. Възстановява се блясъкът и свежестта на кожата състарената от тютюнопушене, слънце, солариум и др. Ефектът е видим още след първата процедура но целият курс на лечение изисква 4-6 процедури през 7-14 дни.

 

 

Мезотерапия при косопад

мезотерапия при косопадЗа всеки пациент, терапевтът подбира индивидуално приготвен “коктейл” за мезотерапия на скалпа. Той е смес от витамини и микроелементи (аминокиселини, цинк, витамини и т.н.) като с прилагането му се цели нормализирането на структурата скалпа и косата.

Един курс на лечение с мезотерапия се състои от 8-12 процедури (по една до две процедури на седмица). При силно изтощена коса или заболяване на скалпа довело до косопад се препоръчва процедурите да са по два пъти седмично. Понякога е необходимо курсът да се повтори отново след време. Броят на процедурите и продължителността на лечението се определя от терапевта. Преди провеждането на мезотерапия не трябва да миете косата си в продължение на два дни. Най-добри резултати се постигат при съчетаването на мезотерапията на скалпа с лазерна терапия.

Ефектът от мезотерапията на косата е:

  • Възстановяване на коса (здрав външен вид, обем, блясък)
  • Изчезване на себорея на кожата на главата
  • Редуцуране и забавяне появата на белите коси
  • Активиране на растежа на косата при косопад (алопеция)

 

Мезотерапия за заличаване на стрии

Активните вещества разработени от водещи фармацевтични лаборатории специално за редуцирането, премахването и обезцветяването на стрии направиха революция в тази насока. Проблемът “СТРИИ” вече до голяма степен е решим с мезотерапия.

Ефектът на мезотерапията против стрии е:

  • Тонизиращ и стягащ ефект
  • Редуциране на стриите
  • Стягане на отпуснатите колагенови влакна, като така от една страна се намалява размера на стриите, а от друга ги заличава
  • Обезцветяване на зоната на стрията
  • Подобряване на текстурата на кожата
  • Повишаване на естествената защита на кожата

Мезотерапия за премахване на целулит

мезотерапия целулитВсички видове антицелулитни кремове и мазила колкото и да бъдат втривани в кожата не са в състояние да решат проблема с целулита, тъй като активните вещества проникват само в повърхностния слой – епидермиса. Ефективното лечение на целулита изисква проникването на активните вещества в по-дълбок слой на кожата – дермата. Модерната медицина е намерила адекватно решение наречено МЕЗОТЕРАПИЯ.

При мезотерапията за премахването на целулит се инжектират коктейли от активни вещества целящи:

  • разграждането на влакната на съединителната тъкан
  • намаляване на мастната тъкан
  • подобряване на обмяната на веществата и лимфния дренаж
  • подобряване на цвета на кожата

Мезотерапията за премахването на целулит е революционен метод гарантиращ бързи и дълготрайни резултати.

Мезотерапия за намаляване на теглото (отслабване)

Много жени познават ситуацията, когато диетата дори и в съчетание с фитнес и физически упражнения не помага за премахването мазнините на корема, бедрата и задните части – най-проблемните зони на женската фигура . Вече има модерно решение за този проблем – специална мезотерапия за отслабване.Когато имате нужда от мезотерапия за отслабване?

Мезотерапията помага да се справите с:

  • затлъстяване
  • наднорменото тегло
  • стрии и отпускане на кожата
  • локални мастни натрупвания (коремче, паласки, бричове, дупе и др.)
  • целулит

мезотерапия за отслабванеМезотерапията за отслабване и редукция на теглото няма възрастови ограничения. Тя идеално се съчетава с други методи за отслабване като лазерно TRI-AVTIV отслабване, масажни процедури, диета, фитнес и др. Съчетаването им усилва ефекта.

Инжектирания чрез мезотерапия лекарствен коктейл се натрупва в мезодермата и бавно се абсорбира от организма. Така се осигурява непрекъснат дългосрочен ефект върху желаната зона. Коктейлът който се инжектира съдържа липолитици – ензими разграждащи мазнините, компоненти подобряващи микроциркулацията и лимфния поток в засегнатата зона, ензими които разграждат влакната на съединителната тъкан, витамини, минерали и микроелементи, еластин и колаген – целящи подобряване цвета на кожата.

Мезотерапията за отслабване не само елиминира недостатъците на фигурата ви, но и оказва въздействие върху първичната причина на заболяването, подобрява обмяната на веществата и външния вид на кожата в проблемните области . Така ефекта на отслабването продължава и след курса процедури.

 

Противопоказания за мезотерапия:

  • рак
  • бременност, лактация и менструация
  • различни болести на кръвтахолелитиаза
  • хронична бъбречна недостатъчност и нефропатия
  • инфекциозни заболявания

 

Важно е да се знае, че 3-4 след мезотерапията поради риск да се появят пигментни петна на прободните места се забранява:

  • извършването на медицински или козметични процедури водещи до затоплене на тялото
  • сауна
  • слънчеви бани и солариум

Всички видове кремове и мазила за отслабване колкото и да бъдат втривани в кожата не са в състояние да решат проблема с излишните килограми, тъй като проникват само в повърхностния слой – епидермиса. Ефективното премахване на мастните депа изисква проникването на активните вещества в по-дълбок слой на кожата – дермата и по-дълбоко.

Ефектът е видим още след първите процедури но целият курс на лечение изисква 10-12 процедури през 7-10 дни (зависи от количеството мастна тъкан).

 

Биоревитализация

биоревитализацияБиоревитализацията е инжекционна мезотерапия със стволови клетки и активни вещества, витамини и минерали е най иновативният и един от най-ефективните методи за „съживяване” на кожата на лицето и тялото ползвани в медицината. Реконструкцията чрез стволовите клетки е основната причината за естественото обновяване и клетъчната регенерация на кожата.

Жените и мъжете, които ползват биоревитализираща мезотерапия със стволови клетки, постигат две основни цели:

  • Подмладяване на лицето и тялото, с незабавен резултат
  • Профилактично подмладяване с дълготраен резултат

Принципът на този метод се изразява в обновяването на тъканите на клетъчно ниво. Това води до намаляване на броя и дълбочината на бръчките, а фините линии по кожата изчезват напълно. Кожата придобива здрав цвят и естествен блясък.

Резултатите които постигаме с биоревитализацията със сволови клетки са:

  • гладка и равна кожатa
  • здравословен тен
  • засилен тургор (еластичност) на кожата
  • възстановяване на нарушената кожа при изгаряния
  • изравняване на белезите по кожата
  • заличаване на кожни „дефекти”

Биоревитализацията е препоръчително да се ползва от жени и мъже след 30 годишна възраст и е съвместима и се препоръчва и преди тази възраст при следните случаи:

  • преди и след всякакъв вид пластични оперативни намеси и корекции в зоната на лицето и тялото
  • за възстановяване на кожата на корема след раждане и заличаване на белега след раждане със секцио
  • за възстановяване на кожата след изкарани тежки вирусни заболявания.

Най-често биоревитализация се прави на зоните:

  • лице
  • шия
  • деколте
  • китки
  • корем (често и след раждане или секцио)
  • задна част на мишници (противоположно на бицепса)

 

 

Вашият коментар