Фотоподмладяване

При фотоподмладяването изчезват пигментните петна и повърхностните разширени кръвоносни съдчета /капиляри/. Механизмът на действие е следният: меланинът и оксихемоглобинът абсорбират много силно светлината, излъчвана от съответния накрайник на апарата за фотоподмладяване, като за кратко време поемат голяма енергия, при което меланинът се „взривява” и излиза към повърхността под формата на малки тъмнокафяви или черни точици, а оксихемоглобинът коагулира от високата енергия /топлина/ и кръвоносният съд изчезва. След процедурата могат да се появят петна и там, където не ги е имало. Това е защото светлината изкарва на повърхността скритата пигментация – тази, която все още не се вижда, но след време ще се появи.

За да ускорят процеса на изчистване на „извадения” пигмент, на седмия ден след фототерапията експертите от Дерма Експерт ви правят кристален пилинг – микродермабразио. Той веднага изчиства кожата и придава блясък. Трябва да се знае, че дори веднъж премахнати, хиперпигментните петна и разширените капиляри отново се появяват след време. Това е генетично заложено. Може да се случи и след много активна почивка на слънце, въпреки предпазните мерки. Значение имат и начинът на живот: продължителен престой на открито, практикуване на екстремни спортове, консумация на алкохол, медикаменти, прекаляване с фон дьо тен през деня, факторът време – стареене, и фототипът кожа и др.

Съществуват различни типове кожа според съдържимото в тях количество меланин. Най-лесно се премахват хиперпигментации на светли кожи, а най-трудно – на мургава кожа тип ІV. При светлите кожи всички процедури се понасят много лесно и бързо се получават отлични резултати, докато при тъмните кожи не може да се използва висока енергия. При тях светлината от фотосистемата, която генерира определена дължина на вълната, се привлича от меланина, който е в по-голямо количество в пигментните петна, но и равномерно разпределен в тъмната ІV тип кожа. Затова при нея има опасност от изгаряне, което може да влоши съществуващата пигментация.

КЛИНИЧЕН ОПИТ

Фотоподмладяването дава добри резултати за отстраняване на пигментации и бръчки при:

  • КОЖА ТИП І – млечно бяла. Винаги изгаря, но никога не се пигментира.
  • КОЖА ТИП ІІ – бяла. Винаги се зачервява и изгаря с образуване на мехури, много слабо пигментира.

Фотоподмладяването, съчетано с избелващи пилинги и с целогодишно ползване на фотозащитни кремове, може напълно да премахне пигментациите при:

  • КОЖА ТИП ІІІ – бяла. Винаги първо изгаря, прави слаб тен на кожата на тялото, но лицето силно се пигментира.
  • КОЖА МЕЖДУ ТИП ІІІ И ІV създава най-големите неприятности даже и на опитни специалисти. Тя изглежда светла, но ако разпитате, ще ви кажат, че тя никога не изгаря на слънце, а направо пигментира. Сложна е за третиране както за фотоподмладяване, така и за отстраняване на пигментации и косми. Много бързо се пигментира от солариум и противозачатъчни средства. Трудно се лекува, но не е невъзможно. Трябва време, упоритост и за съжаление не малко пари.

Трудна за третиране!

  • КОЖА ТИП ІV – матова. Никога не изгаря, силно пигментира.

В съчетание с избелващи кремове и пилинги се постигат много добри резултати.

Избелващите процедури не дават добри резултати. Трябва да се използват само избелващи и слънцезащитни кремове при:

  • КОЖА ТИП V – мургава /индийци, мулати/. Не изгаря, силно пигментира.

Фотоподмладяване не се прилага при:

  • КОЖА ТИП VІ – много черна, негроидна. Никога не изгаря, много силно пигментирана.
Кога се вижда резултатът от процедурата?

 

От 1 до 3 месеца след проведена терапия с Фотоподмладяване, се наблюдава леко уплътняване на кожата поради образуване на нов свеж колаген, чиито влакна са ориентирани успоредно на кожата. Това дава стегнатост: дребните бръчици изчезват, а широките пори се свиват. И ако преди процедурите кожата е била много повяхнала и пожълтяла, то след тях тя е с видимо по-млада текстура, по-свеж вид и по-светъл тен.

Важно е да се отбележи, че подмладяващият ефект е с натрупване във времето, защото процесите на създаване на нов колаген се задействат и протичат до няколко месеца след терапията. Затова често по-силният ефект на подмладяване се наблюдава след 2 – 3 месеца. Премахването на пигментните петна и повърхностните разширени кръвоносни съдчета /капиляри/ също се смята за подмладяване на кожата, защото с напредване на възрастта тези неестетични проблеми се появяват, увеличават се като брой и се задълбочават. При капилярите ефектът се вижда веднага след процедурата. Успеваемостта е ~ 95% след 1 – 2 процедури. При пигментните петна до 24 часа след процедурата се получава потъмняване /фиксиране/ на петната, което е сигурен белег, че те ще изчезнат. Успеваемостта е ~ 90% след 1 – 3 процедури. Тъмнокафявите точици и петънца представляват изкаран на повърхността пигмент и обичайно се изчистват от самосебе си за няколко дни, а в тежки случаи с много и дълбок пигмент – до 15 дни.

Колко процедури са необходими?

Хората, които искат да позадържат стареенето на кожата и по-дълго да изглеждат така, сякаш времето е спряло за тях, веднъж годишно трябва да се подлагат на фотоподмладяване. Терапията включва от 3 до 5 процедури през 3 седмици. Извършва се само в периода от късна есен до ранна пролет и само на кожа без всякакъв допълнителен тен от солариум или слънце.Тенът на лицето се избистря изцяло и за по-дълго време. Старчески петна, петна от дълбоки белези и петна на хормонална основа се махат по-трудно и за тях трябват по 5 – 6 процедури на сезон в рамките на 1 – 2 години, които да се комбинират с избелващи пилинги и кремове само през есенно-зимния период.

КАЧЕСТВО НА ПРОЦЕДУРАТА ФОТОПОДМЛАДЯВАНЕ

Тази процедура преди няколко години се предлагаше само в няколко центъра, специализирани в областта на естетичната дерматология, които разполагаха със световно утвърдени апаратури. Сега фотоподмладяване се предлага в почти всички СПА центрове, козметични и дори фризьорски салони.

Много важен фактор за добър резултат е компетентността на специалиста, който извършва процедурата. Не се притеснявайте да поискате сертификат за преминат курс на обучение за работа със съответната апаратура.

Задължително е да се води стриктна документация за вида апаратура и накрайник, с която е работен всеки пациент: с каква енергия и други параметри е проведена процедурата, дата и името на оператора. Така детайлно се проследяват резултатите от извършените процедури, което позволява да се увеличава или намалява енергията и да се променят другите параметри на светлинния импулс с цел безопасност и постигане на максимално добър резултат.

Цена на Фотоподмладяване

Цяло лице – 200 лв.

Деколте и шия – 250 лв.

Ръце – 150 лв.

За консултации и заявки : 0898220251,0887700480

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s