Радиочестотен лифтинг

Радиочестотен лифтинг

exilis-1 (1)

Радиочестотата се прилага в медицината с терапевтична цел над 30 години. От няколко години радиочестите се прилагат и в естетичната медицина; в процедурите за стягане(лифтинг) на кожата по цялото тяло; подмладяване и изглаждане на бръчките на лицето, шията и деколтето.

Радиочестотният поток се получава от движението на частици със заряд в затворен кръг между полюси. Енергийният поток среща съпротивление в тъканите и техните молекули започват силно да трептят в резултат на което се отделя топлина.

В трите слоя на кожата – епидермис, дерма(същинска кожа) и хиподерма(подкожие) затоплянато е различно. На повърхността на кожата температурата достига 40оС, в дермата и хиподермата – достига и надминава 60оС. Загряването усилва кръвопотока и обмяната в третираните зони и стяга колагеновите влакна. Те се свързат и прегрупират и се доближават до вида на младите кожни структури. Фиброобластите(клетките, произвеждащи колаген и други структурни белтъци) се стимулират и започват производство на нов колаген. Мастната тъкан на хиподермата оказва по-голямо съпротивление на радиочестотния поток и по тази причина се загрява по-бързо и достига и до по-висока температура от надлежната дерма.

Загряването на мастните клетки повишава метаболизма им и те намаляват като освобождават течни масти(мастни киселини) в междуклетъчното пространство, които постъпват в лимфо, а след това в кръвообръщението и през черния дроб се изхвърлят от организма.

Последващите ефекти от горе изложеното са:

СТЯГАНЕ И ПОДМЛАДЯВАНЕ НА КОЖАТА, РЕДУЦИРАНЕ НА МАСТНИТЕ НАТРУПВАНИЯ и СКУЛПТУРИРАНЕ НА ТЯЛОТО

МОНОПОЛЯРНИЯ РАДИОЧЕСТОТЕН поток може да премине през тъканите на цялото тяло и има силно изразен стягащ ефект. Ефектът на триполярната радиочестота е само върху зоната, която третираме, енергията е фокусирана и дълбочината на въздействие е от 3 до 6см дълбочина(дермален и хиподермален слой).

Процедурите са приятни и неболезнени. Ефектът се усеща още след първата процедура – прибиране и стягане. Броя на процедурите е от 6 до 10 през седмица. Поддържащи процедури се провеждат на всеки 4-6 седмици. Продължителността на процедурите са от 10 до 30 минути и зависят от площта, която искаме да третираме.

Противопоказания:

 пейсмейкър, бременност, сърдечни заболявания, инфекции по кожата и др.

Модерната техника дава възможност да профилактираме и забавим отпускането и остаряването на кожата. Ако пък последните са налице, можем значително да стегнем кожата, да намалим и изгладим бръчките. РАДИОЧЕСТОТНИЯТ ЛИФТИНГ може да съчетаем с химически пилинг и кислородотерапия или с МЕЗОЛИФТ, ФИЛЪРИ и БОТОКС и да постигнем чудесни естетични резултати.

РАДИОЧЕСТОТНИЯТ ЛИФТИНГ е модерна процедура със следните ефекти: стягане и подмладяване на кожата – редуциране на финните бръчки и намаляване дълбочината на изразените, стягане и повдигане контура на лицето и премахване на двойната брадичка, скулптуриране силуета на тялото – отстраняване на целулита и редуциране на мастните натрупвания.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s